- APARATE DE SUDURA CU ELECTROD, MMA, INVERTOR
- APARATE DE SUDURA CU SARMA, MIG-MAG
- APARATE SUDURA CU BAGHETE SI ARGON, TIG-WIG
- APARATE DE TRAS TABLA, TINICHIGERIE AUTO
- APARATE DE SUDURA IN PUNCTE
- APARATE DE TAIERE CU PLASMA
- MASTI PENTRU SUDURA
- CONSUMABILE SUDURA
- APARATE SUDURA TAIERE OXI-GAZ
- BUTELII SI REDUCTOARE GAZ
Un compresor de aer este un echipament folosit pentru marirea presiunii unui gaz (in cazul de fata, aer) inchis intr-un recipient, prin micsorarea volumului sau, rezultand aer comprimat. Compresoarele comprima aerul de la o presiune initiala de intrare – presiunea atmosferica – pana la o presiune de refulare superioara.
Ce este presiunea atmosferica?
La nivelul marii, presiunea atmosferica este de aproximativ 1 bar (760 mm Hg coloana de mercur). Presiunea aerului este determinata de greutatea aerului atmosferic. Presiunea atmosferica care are capacitatea de a echilibra o coloana de mercur cu inaltimea de 760 mm la temperatura de 0°C la nivelul marii si la latitudinea de 45°, care este considerata normala, este egala cu o atmosfera.
In aceste conditii, atmosfera apasa pe 1 cm² de suprafata a pamantului cu greutatea unei mase de aproximativ 1 kg, mai exact de 1.033 g.
Caracteristici tehnice compresoare aer
Principalele caracteristici tehnico-functionale ale unui compresor sunt presiunea de refulare si debitul de aer. Raportul dintre presiunea finala si presiunea initiala a gazului comprimat se numeste raport de comprimare. Daca acest raport este mai mic decat 3, nu se foloseste termenul de compresor, ci cel de suflanta.
Pentru a comprima gazul, compresorul lucreaza dupa un ciclu termodinamic inversat (ciclu generator), consumand lucru mecanic. Grupurile de compresie sunt antrenate in general de un motor electric, dar pot fi antrenate si de un motor cu ardere interna (motocompresor) prin cuplare directa sau printr-o transmisie mecanica, motorul furnizand energia mecanica necesara functionarii.
In prezent magazinul nostru comercializeaza o gama variata de compresoare:
– compresoare fara ulei,uz general
– compresoare cu antrenare directa
– compresoare profesionale cu curea
– compresoare industriale long life
– compresoare fara ulei pentru uz medical,laboratoare
– compresoare fara ulei pt.uz industrial
– compresoare cu surub, accesorii ,piese de schimb
Cum intretii corect un compresor de aer?
Pentru o buna functionare, compresoarele de aer necesita operatii periodice de intretinere, dar de multe ori proprietarii le ignora sau le acorda putina atentie. Intretinand corespunzator compresorul de aer, prelungesti durata de functionare a compresorului si a sculelor pneumatice pe care le actioneaza, faci economii importante si eviti accidentele neplacute.
Cum functioneaza un compresor de aer?
Compresorul de aer este un echipament care refuleaza la o presiune superioara aerul aflat la presiunea atmosferica. Acest aer comprimat rezultat este pompat intr-un volum redus in diverse spatii. Comprimarea poate fi efectuata prin trei modalitati (pistoane, rotoare, turbine rotative), ceea ce inseamna ca exista mai multe tipuri de compresoare de aer:
- compresor cu piston;
- compresor cu surub (cu rotoare);
- compresor SCROLL (cu spirala, functioneaza fara ulei);
- compresoare medicale.
Sfaturi pentru intretinerea corecta a compresoarelor de aer
Intretinerea compresoarelor de aer implica o serie de lucrari de verifcare si inlocuire care trebuie efectuate la intervale regulate de timp. Indiferent daca folosesti un compresor de aer profesional sau unul pentru uz casnic, trebuie sa verifici in mod regulat principalele componente ale compresorului si sa le intretii in mod corespunzator.
Intervalele de timp de mai jos sunt indicative si depind de marca si modelul compresorului de aer. Vezi in manualul de utilizare intervalele de revizii recomandate pentru compresorul tau.
Citeste manualul de utilizare
Poate nu este cel mai placut, dar este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru o utilizare si intretinere corecte ale compresorului de aer: citeste manualul de utilizare al compresorului. In manual vei gasi o serie de informatii foarte utile si specifice compresorului tau, iar acestea te vor ajuta sa il folosesti in buna stare mai mult timp, fara costuri suplimentare.
Acorda o atentie deosebita sigurantei
Inainte de orice lucrare de intretinere, deconecteaza compresorul de aer de la reteaua electrica, asteapta sa se raceasca si goleste complet butelia de aer.
Operatii care se vor efectua dupa primele ore de functionare
- Verifica strangerea suruburilor, in special a suruburilor chiulasei si a celor pentru fixarea grupului compresor dupa primele 20 sau 50 de ore de utilizare, in functie de marca si modelul compresorului de aer.
- Daca modelul tau de compresor functioneaza cu ulei, atunci schimba uleiul de rodaj folosind un ulei conform cu specificatiile producatorului (vezi in manualul utilizatorului). Foloseste un ulei de calitate si nu amesteca niciodata diferite tipuri de ulei.
- Nu arunca la intamplare uleiul uzat, colecteaza-l intr-un recipient corespunzator si contacteaza o firma specializata in colectarea uleiurilor uzate.