- APARATE DE SUDURA CU ELECTROD, MMA, INVERTOR
- APARATE DE SUDURA CU SARMA, MIG-MAG
- APARATE SUDURA CU BAGHETE SI ARGON, TIG-WIG
- APARATE DE TRAS TABLA, TINICHIGERIE AUTO
- APARATE DE SUDURA IN PUNCTE
- APARATE DE TAIERE CU PLASMA
- MASTI PENTRU SUDURA
- CONSUMABILE SUDURA
- APARATE SUDURA TAIERE OXI-GAZ
- BUTELII SI REDUCTOARE GAZ
Confortul in cadrul locuintei sau a oricarui tip de imobil este dat in primul rand de existent racordarii la energie electrica. Atunci cand aceasta nu este posibila prin alimentare centralizata sau cand locuim intr-o zona expusa unor fenomene meteo violente care afecteaza alimentarea cu curent electric din surse centralizate, generatorul de curent electric devine cel mai important echipament. Prin urmare, alegerea produsului potrivit este vitala pentru asigurarea conditiilor proprii de trai sau munca.
Din acest considerent, magazinul nostru va ofera o gama larga de generatoare de current electric:
CRITERII pentru a alege generatorul electric potrivit
Daca tot ce ai facut pana acum a fost sa intri pe un site, cu siguranta te simti dezorientat. Preturile variaza atat de mult incat nu stii care sunt criteriile dupa care sa alegi. Iata cateva dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare.
- Puterea reala necesara
Puterea necesara consumului intern trebuie calculata. Aceasta este suma consumului total al tuturor aparatelor electrocasnice din interiorul locuintei. Pentru mai multa siguranta, se recomanda alegerea unui generator capabil sa furnizeze cu pana la 30% mai multa putere, pentru a acoperi situatiile neprevazute.
Poti sa te ghidezi dupa urmatoarele repere:
– 800 W – 2200 W este considerata o putere mica,
– 2200 W – 5500 W este considerata o putere medie,
– 10000 W este considerata o putere mare.
- Generator stationar versus generator mobil
Avantajele fiecarui tip sunt destul de usor de intuit:
– generatoarele mobile se pot muta in functie de nevoi, sunt flexibile si foarte practice pentru a acoperi situatii neprevazute si nevoi minore; sunt de asemenea mai ieftine decat cele stationare.
Recomandarea SIGMA TOOLS:
– generatoarele stationare au o putere mai mare, sunt mai silentioase daca au o carcasa insonorizata, trebuie instalate de catre un profesionist si pot avea mai multe functii utile, precum pornirea automata.
Recomandarea SIGMA TOOLS
- Tensiunea furnizata
O alta discutie importanta pe care trebuie sa o porti cu un specialist sau cu un electrician este pentru a decide daca ai de alimentat cu precadere consumatori monofazici sau trifazici, pentru a alege in mod corect generatorul. Acesta poate fi, dupa caz, generator de curent electric monofazat (230 Volti) sau trifazat (400 Volti si 230 Volti). Daca ai de alimentat doar consumatori monofazici, niciodata nu folosi un generator trifazic.
- Sistemul de pornire
In practica putem intalni urmatoarele optiuni de pornire:
Pornire la sfoara, asemenea drujbelor sau motocoaselor; generatoarele cu acest gen de sistem au un pret mai accesibil, sunt mici si portabile
Pornire la cheie, precum pornirea unui automobil; acestea sunt generatoare usor de folosit.
Pornire automata (vezi generatoare cu automatizare ) – aceasta este optiunea pe care ti-o doresti. Generatorul porneste automat atunci cand este sesizata lipsa tensiunii la retea si se opreste cand situatia este remediata. AVR este o functie care permite eliminarea socului produs de fluctuatiile de tensiune. Pornirea automata este o functie utila inclusiv in sezonul rece, atunci cand generatorul trebuie pornit periodic pentru a fi mentinut in stare buna de functionare.
- Tipul de combustibil de folosit
Cele doua optiuni sunt pentru alimentarea cu benzina si motorina. Fiecare vine cu avantaje si dezavantaje si acopera o gama de putere cuprinsa intre 4 kVA si 15 kVA.
Generatorul cu motor pe benzina are dimensiuni reduse, deci si o greutate mai mica si va fi mai putin zgomotos. Regimul de functionare al acestor tipuri de generatoare este de 8 – 10 ore pe zi cu o valoare de 3000 rpm.
Generatorul pe motorina este o investitie pe care ti-o recuperezi in timp si care iti permite un numar mai mare de ore de functionare. Regimul de functionare este de 16- 24 ore pe zi, cu o turatie de 1500 sau 3000 rpm. In cazul generatoarelor pe motorina, se pune problema dificultatilor de pornire in cazul temperaturilor mai scazute. Specialistii considera ca daca este folosita o motorina de calitate, aceste probleme pot fi evitate.